We zoeken een docent/onderzoeker voor onze migratierecht sectie

Ben je geïnteresseerd in het doen van een promotieonderzoek in het migratierecht en wil je werken in een levendig team van academici dat onderdeel uitmaakt van een van de grootste onderzoekgroepen in migratierecht?

Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU)!

Locatie: Amsterdam
FTE: 1

 

Wat er van je verwacht wordt

Als Docent/onderzoeker bij de sectie combineer je onderwijs en promotieonderzoek:

 • Je geeft onderwijs in de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid en de afstudeerrichting International Migration Law van de masteropleiding Rechtsgeleerdheid.
 • Je doet een vernieuwend en (interdisciplinair) onderzoek, waarmee je binnen acht jaar een promotietraject afrondt. Waar je onderzoek precies over gaat, beslissen we in overleg.

Deze bijzondere combinatie is mogelijk dankzij een stimuleringsbeurs. Wij ondersteunen jouw ontwikkeling als onderzoeker, met o.a. de promovendiopleiding, seminars, masterclasses, cursussen en bijeenkomsten van de Graduate School van de faculteit.

Je bent deel van een divers en interdisciplinair team van wetenschappers. Wij verzorgen Nederlands en Engelstalig juridisch en interdiscplinair onderwijs in de bachelor Rechtsgeleerdheid en Law in Society en in de Master International Migration Law.

 

Waar wij naar zoeken

 • je hebt een juridische universitaire masteropleiding afgerond
 • je hebt brede algemene kennis van het migratierecht
 • je hebt goede onderzoeksvaardigheden en bent bereid deze verder te ontwikkelen
 • je hebt affiniteit met het geven van onderwijs. Onderwijservaring is een pré. Je bent bereid je hierin verder te ontwikkelen, door het behalen van de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO)
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • je hebt de ambitie om vernieuwend (interdiscplinari) migratierechtelijke onderzoek te doen, bij voorkeur op het reguliere migratierecht
 • je staat open voor samenwerking in diverse verbanden en het delen van kennis en ervaringen. Je draagt graag actief bij aan een collegiale, open en inclusieve werkomgeving

We beseffen dat elk individu een unieke set aan vaardigheden, expertise en denkwijze met zich meebrengt. We nodigen dan ook graag iedereen uit die zich herkent in het profiel om te solliciteren, zelfs als je niet aan alle eisen voldoet.

We vragen je tijdens de sollicitatieprocudrue om een geschreven stuk toe te sturen om je schrijf en onderzoeksvaardigen te evalueren.

 

Wat wij bieden

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Met..

 • Een salaris minimaal € 3.226,00 (Schaal 10) en maximaal € 5.090,00 (Schaal 10) bruto per maand, bij een voltijds dienstverband. Dit is gebaseerd op het UFO-profiel Docent 4, Onderzoeker 4. Het precieze salaris hangt af van je opleiding en ervaring.
 • Een functie voor minstens 1 FT. Je arbeidsovereenkomst duurt in eerste instantie 8 jaar. Daarna is er uitzicht op een vaste aanstelling.

Daarnaast bieden wij je aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen. Enkele voorbeelden:

 • Bij een voltijdse 38-urige werkweek hoort een vakantietegoed van 232 uur per jaar. Als je ervoor kiest om 40 uur te werken, beschik je op jaarbasis over 96 extra vakantie-uren. Bij een deeltijdaanstelling wordt dit naar rato berekend.
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • goede en voordelige sportfaciliteiten

 

Ben jij geïnteresseerd in deze functie?

Solliciteer dan uiterlijk 26-02-2024 via deze link: https://werkenbij.vu.nl/vacatures/docent-onderzoeker-migratierecht-amsterdam-1054002/solliciteer

Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief.
Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Zie voor informatie over proces en de functie: https://werkenbij.vu.nl/vacatures/docent-onderzoeker-migratierecht-amsterdam-1054002

 

Voor vragen kun je contact opnemen met
Naam: Betty de Hart Functie: hoogleraar, projectcoördinator E-mail: b.de.hart@vu.nl